"De Adviseur & Coach voor de Horeca"
Horeca-branchespecialist

Blog

04.04.2022

ondernemen in crisistijd! Wil de echte horecaondernemer nu opstaan?

istockphoto-595110842-170667a.jpg
Ja we leven in crisistijd! Corona Crisis, huizencrisis, Oekraïne Crisis, energiecrisis, personeel crisis, economische crisis en ga zo maar door! Je wordt er niet vrolijk van. Wat kun je en ga je doen als  horecaondernemer?

Van de corona crisis hebben we wel geleerd dat je horecaondernemers hebt die veel beter uit een crisis komen dan anderen. Maar ook zij die er slechter voor staan en minder kansen hebben benut tijdens deze periode kunnen en moeten alsnog leren van deze afgelopen 2 jaar. De volgende crisis staat al voor de deur!

“Never waste a good crisis” om Winston Churchill er nog maar eens bij te halen. Maar als er iets van toepassing is dan is deze quote het wel. Welke lessen kun je trekken uit de corona crisis en wat zou anders moeten!

Zorg dat je flexibel bent.
Ik bedoel dan qua inrichting, qua personeelsinzet, qua aanbod, qua dienstverlening en qua contracten. Je wilt kunnen anticiperen en niet belemmert worden door beperkingen als contracten en afspraken.

Bouw reserves op in tijden van welvaart
Ja, laten we niet vergeten dat er hele mooie tijden zijn geweest ook voor de horeca en deze gaan vast weer komen. I.p.v. vakanties, een (te) dure auto of andere uitgaven die niet persé noodzakelijk zijn doe je er goed aan een reserve op te bouwen. De bedrijven die dit wel voor elkaar hadden toen Corona uitbrak hebben daarmee een grotere overlevingskans

Medewerkers zijn het hart van je bedrijf.
Wees zuinig op ze en investeer in ze! Niet het laagste loon telt maar of ze in staat zijn om hun hogere salaris ook terug te verdienen. Productkennis, verkooptechnieken maar ook ze betrekken bij de doelstellingen en resultaten is essentieel

Werk diverse alternatieve scenario’s/verdienmodellen uit
Dit doe je zodat je een set aan plannen/activiteiten hebt die je van de plank kunt trekken als de noodzaak zich aandient. Als je dan nog moet gaan nadenken verlies je kostbare tijd.

Zorg voor een goede relatie met je stakeholders.
In tijden van nood heb je elkaar nodig! Investeer dus in een long term relationship en ga altijd op zoek naar de WIN-WIN

Ga de strijd aan met het ambtelijk apparaat
Probeer gezamenlijk met je concullega’s op te trekken tegen instanties die (onnodig) beperkende maatregelen opleggen die flexibel ondernemer bemoeilijken. Dit zou de topprioriteit moeten zijn van de werkgeversorganisatie KHN.

Calculeer en communiceer
Teveel hebben we gezien dat er in corona tijd spontane acties op touw werden gezet die alleen maar geld kostten. Wel omzet, wel verlies en geen steun omdat je door de verkregen omzet geen aanspraak kon maken op de steunpakketten. Met de stijgende prijzen zul je dit moeten doorbelasten maar communiceer goed wat en waarom en kijk waar je nog kunt bezuinigen. Ga er niet vanuit dat de gasten blijven komen. We zien weliswaar een drang bij consumenten om zich in de watten te laten leggen en lekker te gaan reizen maar met deze aanhoudende inflatie zal dit slechts van korte duur zijn!

Reken jezelf niet rijk.
Vraag je steun aan die je niet nodig bleek te hebben, zet dit dan opzij zodat je kunt terugbetalen als dat nodig blijkt

Besteedt uit waar mogelijk
Probeer alles wat je te veel tijd/geld/energie kost uit te besteden en borg dit dan met goede afspraken.

Blijf in contact met je gasten
Moet je sluiten, ga je eerder dicht, beperk je je aanbod of juist niet! Betrek ze bij je plannen en vraag naar behoeftes. Daar wordt je altijd wijzer van.

Digitaliseer en automatiseer!
Alles wat een systeem apparaat beter, sneller en of goedkoper kan dan jou of je medewerker moet je overwegen. Zo hou je tijd over voor de zaken die niet te vervangen zijn zoals het intermenselijke contact! Daar wil je niet op bezuinigen in de meeste gevallen!

Vraag hulp
De alleskunner bestaat niet. Je bent vast een superondernemer maar stiekem weet je ook best waar je moeite mee hebt of minder affiniteit. Kijk in je kennissenkring of  je zakelijk netwerk wie je zou kunnen helpen. Soms vraagt dit een investering maar het gaat om de ROI. Is deze positief dan zijn er geen beperkingen!

De Horeca piept en kraakt en er staan enorme uitdagingen te wachten. Wil je toekomstbestendig zijn dan is alleen hard werken niet meer voldoende! Dus kom in actie, vraag hulp en maak je bedrijf toekomstbestendig!

Succes!

Bas - 18:42 @ algemeen, Financiën, Personeel, Inkoop, Verkoop | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn